Bemutatkozás - ars poetica

2011.02.22. 23:12

 Nos, elkezdeni a legnehezebb, hogy röviden, de összefoglalóan be tudjuk mutatni magunkat. Sőt igazat megvallva, nem fogjuk bemutatni magunkat. Minek? Végül is, nem azért lesznek itt az olvasók, hogy aztán a saját életünkről, írjunk, pedig arról fogunk. Csak nem a hétköznapjainkról, nem arról, hogy hogyan alszunk, hanem arról, hogy mit hallgatunk, milyen stílust, és legfőképp, hogy miért. Ennek a blognak a segítségével szeretném Szerkesztő Társammal, bemutatni Nektek olvasóknak, a különböző metál stílusú zenekarokat, és azoknak lemezeit, vagy videóklippjeit, egy nem túl hosszú kommentárral – kritikával -. Ezek a kritikák szubjektívek, így örömmel fogadjuk az építő jellegű –szintén kritikákat – kommentbe. Mi pedig, megpróbálunk mindent megtenni, hogy az olvasó jól érezze magát, itt az oldalunkon, persze lesznek nem metál stílusú elemzések is, csak hogy egy kis egészséges vitát is szíthassunk a többi fél között. (Persze ezek miatt a ki és hol létünket titokban szeretnénk tartani;))


Kicsit rátérnék az oldal nevére, mint azt olvashatjátok a ’Cursed Affection’ nevet kapta. Sokat kellett gondolkodni, hogy az oldal alkalmas-e, ennek a névnek a viseletére, és végül úgy döntöttünk igen (mily’ meglepő). A cursed szó jelentése ugyebár ’elátkozott’, később kitérek a miértjére is. Az affection szót már kevésbé ismerik. Kétértelmű a jelentése. Mai napi használatban, gyengéd érzések valami iránt. A valami iránt részt rátok bízom, hogy szerintetek ez mit takarhat. Aki kitalálja, kockacukrot kap: D. Régies használatban pedig fertőzést jelent. Kicsit sem paradox, vagy inkább beteges, hogy hogyan is jött a mai használatban a gyengéd érzelmek, de szerencsére nekünk ez jól jött. Szóval kétértelmű, hiszen szeretjük mi ezt, de mégis el vagyunk átkozva, mint egy fertőzés nem szabadulhatunk tőle. Aki ezt a részt felhúzott szemöldökkel és kétségekkel olvassa, ne aggódjon, nem egy beteg, csirkeáldozós oldalt szeretnénk, ezek mind metaforák. Ugyanakkor, ezzel a kettősséggel szeretnénk, előre jelezni, hogy lesznek pozitív, és negatív kritikák, és hogy melyik zenekar, melyikbe fog beletartozni, azt személyünk szerint fogjuk megválogatni, amivel nem lesz muszáj senkinek sem egyet érteni.

 

Köszönjük előre is, hogy olvastok minket, szívesen várjuk kommenteiteket, észrevételeiteket az oldal érdekében!

 

Ui.: Kérjük, tartsátok be, a hozzászólások etikettjét, nem muszáj elfogadni a másik véleményét, lehet - sőt ajánlott- vitatkozni, de mindezt kulturált módon és egymás tiszteletben tartásával tegyétek!

 

Köszönjük

                A Szerkesztőség 

A bejegyzés trackback címe:

https://cursedaffection.blog.hu/api/trackback/id/tr452682024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása