Magyarázattal tartozom: nem a Suicide Silence tehet róla, hogy nem szeretem őket. A zenéjük nem különösebben rossz, nem is jó, számomra átlagosan semmitmondó, de a középmezőnyben azért benne vannak a többi deathcore zenekarhoz képest. Azonban az a megmagyarázhatatlan mértékű rajongás, ami övezi őket, egyszerűen kivágja nálam a biztosítékot. Csak viszonyításképpen nézzük meg a Facebook "statisztikáit" (bármennyire is tudom, hogy ez nem teljes mértékben mérvadó)! Jöjjön néhány banda - véletlenszerűen kiválasztva a Cursed Affection 'kanonizált' előadói közül - és mellette, hogy hányan kedvelik Facebookon.

Gorod: 3.938

Revocation: 9.406

Animals As Leaders: 61.157

The Faceless: 90.341

Protest The Hero: 166.337

Necrophagist: 169.957

Nile: 249.678

All Shall Perish: 257.982

The Black Dahlia Murder: 489.067

Suicide Silence: 990.383

A félreértés elkerülése végett: NEM a sikerüket irigylem tőlük, mert hosszú és feltehetően rögös út volt, mire eljutottak idáig... Engem csak az bosszant, hogy már ebben a műfajban is lehetséges egy jó arculattal (és névvel) ennyire híressé válni, a közepes zenei érték ellenére... A frontembert ábrázoló kép alatt például özönlenek a fangirl-ök (feltehetően) maszturbálás közben elkövetett kommentjei. És persze ennek az a következménye, hogy azok, akik tényleg a zene miatt szeretik a SuSi-t, magukra veszik, amikor leszólom a bandát.

Úgyhogy kedves Bennie, ezúton is szeretném elnézésedet kérni a negatív megjegyzéseim miatt. És ez persze vonatkozik az olvasókra is: drága barátaim, szeressétek a Suicide Silence-et a zenéjük miatt, és maradjatok jó pajtásaim.

Szerző: .bb.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cursedaffection.blog.hu/api/trackback/id/tr202915193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krisz195 (törölt) 2011.05.29. 00:25:42

csak véletlen jutottam ide :'D
de az biztos, hogy én imádom őket, és pont hogy ők azok, akiket a lista tetejére emelek. alapból a metalcoret szeretem, nem sok deathcore banda van amit szívesen hallgatok (bár van 1-2), de a Suicide Silence a legjobb szerintem. és az új szám... a You Only Live Once. hát... nekem eddig a legjobb Suicide S. számnak tűnik. az tény, hogy az eddigi számaik kissé tudtak unalmasak lenni, de ez. egyszerűen eszméletlenül állatnak tartom. bár lehet, hogy pont azért, mert inkább a metalcoret kedvelem, és ez nem a megszokott deathcore. :)

.bb. 2011.05.29. 11:57:20

@krisz195: Kedves krisz195! Köszönöm, hogy megosztottad véleményedet (bár azt nem teljesen értem, miért kellet kiemelni, hogy csak véletlen jutottál ide... azért ennyire nem vagyunk szörnyűek, vagy igen?). Tiszteletben tartom az ízlésedet, és örülök, hogy tetszett az új szám, remélhetőleg az új albumot is szívesen fogod hallgatni. Azonban félek, hogy félreértettél. Ennek az írásomnak nem a SuSi zenei vagy műfaji kritizálása volt a célja, sokkal inkább arra szerettem volna rávilágítani, hogy ehhez a nagyfokú hírnévhez azért jócskán hozzájárult a banda arculata is. Mint említettem, nem sajnálom tőlük a sikert, azt viszont sokkal inkább sajnálom, hogy nagyon sok általam (!) jónak, sőt, jobbnak talált banda az ismeretlenség félhomályában bújik meg. És a kritika, amit megfogalmaztam velük szemben, sokkal inkább a rajongóiknak szól, de nem annak a rétegnek, amit te is képviselsz, hiszen te a zenéjükre hivatkoztál! Én a többiekre gondoltam.Ha hiszed, ha nem, találkoztam már egy olyan lánnyal is, aki bevallotta, hogy a jól hangzó bandanév és a 'szexi énekes' miatt kedveli őket legjobban. Ez viszont szerintem nem normális dolog, ilyen fajta rajongással leginkább popelőadók iránt szoktak viseltetni, és szerintem ez a műfaj ne ilyen nyáladzásról szóljon (lásd: Bring Me The Horizon). Szóval, hogy önmagamat ismételjem: nem azokkal van bajom, akik a zenéjük miatt szeretik a SuSi-t, hanem azokkal, akik a külsőségek miatt.
A jövőben is számítunk véleményedre, bár félek, hogy itt nem sok szemrevalót találsz magadnak :) Nem kifejezetten metalcore-ban utazunk, bár tervezzük, hogy kicsit bővítjük a repertoárt ;)

krisz195 (törölt) 2011.05.30. 21:14:08

@.bb.: Azért írtam, hogy csak véletlen jutottam ide, hogy nehogy azt hidd, hogy gyakran járok errefele, és tudom, hogy mik vannak a blogon. Amiért én leírtam, hogy szeretem őket: "[...] a közepes zenei érték ellenére..."
Egyébként, ha deathcoreról van szó, akkor leginkább a technical deathcoret kedvelem, hiába nem az a Suicide Silence. Nem tudok sok tech. deathc. bandát, szóval írnál nekem egy párat? :)

.bb. 2011.06.04. 22:08:55

@krisz195: Kicsit megkésve bár (egyéb elfoglaltságok miatt), de Bennie összeállított egy bejegyzést technical deathcore zenekarokról. Remélem, tetszeni fog :)
süti beállítások módosítása