Alestorm - Back Through Time

2011.06.03. 16:52

01. Back Through Time
02. Shipwrecked
03. The Sunk'n Norwegian
04. Midget Saw
05. Buckfast Powersmash
06. Scraping The Barrel
07. Rum
08. Swashbuckled
09. Rumpelkombo
10. Barrett's Privateers
11. Death Throes Of The Terrorsquid
12. I Am a Cider Drinker (Limited Edition Bonus Track)
13. You are a Pirate (Limited Edition Bonus Track)

 

LETÖLTÉS (320 kbps): FileSonic | Wupload | Letitbit

 

Általánosságban véve nem szoktam tetszeni a 'poénos' metálzenék, mert sokszor sajnos Tvagy a zene, vagy a humor kárára szoktak menni az ilyen próbálkozások. Persze akadnak üdítő kivételek, amelyek amellett, hogy lehet rajtuk mosolyogni, még egész hallgathatók is (például az Austrian Death Machine). Ezek közé tartozik a skót Alestorm is, mert hát lássuk be: kalózmetált csinálni úgy, hogy közben komolyan veszed magad...nehéz lenne, maradjunk annyiban. De nem is baj ez! Egyébként pedig mi, a CA szerkesztőduója nagyon is menőnek találjuk a kalózokat (elég csak azt megnézni, hogy egy időben [vagy talán most is?] Bennie a 'kalóz' nyelvet állította be Facebookon... arrgh!). Ráadásul az Alestorm egyáltalán nem igénytelen zenét játszik, sőt, pozitívan csalódtam a Back Through Time-ban. Egyes helyeken egész virtuóz módon űzik az ipart, vannak benne jó dob-betétek és gitárszólók is. A vokál is igazi kalózkapitányokat megszégyenítő, persze a kikötői kocsma hangulatért legfőképpen a szintetizátor felel, meg a dalszövegek (például a Rum, amiben kifejtik, hogy csak ez az ital való nekik). A dalok dinamikusak, hallatszik rajtuk, hogy tényleg jól érzik magukat a közös muzsikálás közben, ráadásul a hallgatóságukat is szórakoztatják. Kell ennél több? Mindenkinek ajánlom, nekem is jól esett, hogy egy kicsit kikapcsolódhattam a folyamatos death metal agyfolyatás mellett.

Itt az első hivatalos videoklip az albumról, Shipwrecked címmel:

 

Végezetül pedig álljon itt egy The Wurzels szám coverje, az I Am A Cider Drinker, bár nem ez a legpörgősebb számuk, de mégis, összefoglalja az album arculatát.

 

 

Vagy esetleg így jobban ismeritek? :D Igazi táncdalfesztivál-hangulat!!

A bejegyzés trackback címe:

https://cursedaffection.blog.hu/api/trackback/id/tr642954581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása