Born Of Osiris - The Discovery

2011.04.20. 21:01

01. Follow the Signs
02. Singularity
03. Ascension
04. Devastate
05. Recreate
06. Two Worlds of Design
07. A Solution
08. Shaping the Masterpiece
09. Dissimulation
10. Automatic Motion
11. The Omniscient (An Interlude)
12. Last Straw
13. Regenerate
14. XIV
15. Behold

 

LETÖLTÉS : mediafire

 

Nagy örömünkre hallgatható most már a Born Of Osiris legújabb, The Discovery című korongja.  Azt szokás mondani, egy könyvet nem a borítójáról ítélünk meg. Természetesen ez egy album lemez fedőlapjáról nem mondható el. Igenis vallom azt, hogy fontos, hogy milyen legyen az album borítója, és ez az első ránézésre is magával ragadó, jók a színek és a kompozíció. Valamennyire elgondolkodtató a borító. De lépjünk is tovább nézzük meg, mit rejt magába.  Egy igen hosszadalmasnak lemeznek indul hiszen 15 számot tartalmaz, de meglátjuk, nem lesz egyáltalán unalmas, csak úgy sodorni fog magunkkal az alkotás.

Nos, szerintem ez a korong jóval jobb lett, mint az előző A higher place néven ismert lemezük. Persze ott is voltak szívbe maró témák, de egy csöppet unalmasnak éreztem néhány hallgatás után a lemezt.  Ennél a lemeznél ez nem könnyen fordulhat elő, a gitártémák, szólók, a legapróbb részletig összefonódnak az adott témával, és közbe megszínesítve az egészet, dallamos, és egyáltalán nem breakdown parádés. A szintis részek szintúgy szó szerint odabasznak, amikor csak kell! Ami számot főleg kiemelnék az albumról az a Recreate. Dallamos, jó breakdownok, mámorító szóló, és az a prüttyögős gitár téma, az egekig emeli a dal hangulatát.  Érdekességnek, meg a Shaping The Masterpiece számot mondanám, nagyon tetszetős, kis ’mediumtro’-nak mondanám, ami úgy megnyugtat az album fele közbe. Bár ez már tényleg ízlés kérdése, hogy tetszik-e vagy nem.

Mivel nem akarom itt fecsérelni a szót, azt hiszem be is fejezem a kis mondandóm, a rövid elemzés, meg abban merül ki, hogyha valami jó, arról nem mindig lehet sokat írni, a rosszat könnyebb fikázni. Remélem minél hamarabb megoszthatunk veletek egy új videó klippet, vagy interjút akármit. Mindenesetre hallgassátok.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cursedaffection.blog.hu/api/trackback/id/tr252843406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.bb. 2011.04.20. 22:33:17

Héé a fikázós dolog ugye nem nekem szól? :( De most mit csináljak, tényleg fos az új WoP! És felkúrta az agyamat, hogy az előző albumok után kijönnek egy ilyennel.
Amúgy még nem jutottam el odáig, hogy meghallgassam a The Discovery-t, na de majd most. Viszont látom, hogy sajnos Tosin Abasi nem szerepel az albumon (vagy legalábbis jól titkolja), pedig az milyen epic lenne...

Bennie · http://cursedaffection.blog.hu/ 2011.04.20. 22:34:59

Őőőőő nem a fikázós rész nem pont arról szólt, de meglepódtem, hogy nem tetszik neked a WoP, nekem bejön, bár eleve nem vagyok tul nagy WoP rajongó ugyhogy, olyan tök 8 ;) köszi h kommenteltél (K) : D
süti beállítások módosítása