Ahogy írom, közkívánatra. Történt az eset, hogy meg volt első kommentelőnk, ezúton is küldök sok virtuális vigárot neki.

A mai posztban szeretnénk fültágítani, és bemutatni egy jó pár deathcore zenekart, amik elkülönülnek a sablon, hétköznapi dolgoktól. 

Manapság nehéz besorolni egy stílusba valamit, mert ha az ember nem lenne találékony és nem keverné a műfajokat, meggyőződésem, hogy a mai napig a köveken ülve vernénk a botokat és kántálnánk ahogy azt a kőkorszaki szaikik csinálták. De szerencsére ez nem így van, és ebből jönnek a nagy viták, hogy mit hova sorolunk. Itt szeretném leszögezni, a legtöbb zenekart amit ide kirakok az a fajta deathcore ami eltért az sablontól, új dolgokat visz bele a zenébe, és nem utolsó sorban kicsit több technika kell a dal elsajátításához, megírásához. 

Úgy döntöttem nem megyek bele, hogy alakult ki a deathcore, vagy egyéb műfaj, csapjunk a húrok közé és nézzük mivel is élünk.

Az elkövetkendezőkbe olvasott zenekarok abc sorrendbe követik egymást, nehogy vita keletkezzen bennem, melyik a jobb. Egy hibát találhattok, remélem megértitek miért, ha igen kaptok kocka cukrot!

A legelső zenekart nem tartozik technical kategóriába, de ezen a zenekaron érezhető igazából, milyen is az az igazi deathcore, tehát viszonyítást kép üdvözöljük a soraink között a Burning Skiest:

 

 

Akkor kezdjünk is neki a listának. (Természetesen nem ezek az egyetlenek, de nem írhatok mindegyik zenekarról egyszerre.)
 

Legelső zenekarunk az

All Shall Perish
Szerintem nem is kell ezt megkérdőjelezni, már nagyon sokat írtunk róla, és egy új koronggal is készülnek, ami nem sokára megvásárolható. Sajnos a Magyarországi turnét lemondták. De megemlítjük azért!;)

 


Belay My Last
Legkevésbé sem a hétköznapi zenekar, nagyon találó ritmusokkal és témákkal színesítik a dalokat. a The Downfall című 2007-es lemezük sikerült a legjobbra.



 

Born Of Osiris 

Ez a zenekar nagyon érti, hogy kell bűvölni a 7 húrú gitárokat. Ráadásul nem régiben adtak ki egy új lemezt. Itt olvashattok is róla.

 

Burning The Masses
Ennél a zenekarnál érzem a leginkább, hogy nem ölnek le, mert megemlítem egy vérbeli technikás zenekarról vagyon itt szó! Mindkét lemezüket ajánlom a legmélyebb tisztelettel.

 

Conducting From The Grave
Jóval melodikusabb zenekar, de ott van a szeren. Szintén két lemezük van, ennél viszont a legújabbat, a Revenants-ot ajánlom. 

 

Cross The Lips Of Grace
Magukat bár death metálnak mondják, de szerintem ebben a stílusban is helyt állnak. Egy albumukról tudok eddig, de ebben a műfajban is 100%-osan helyt állnak.

 

Genocide Of Prescription

 

Here Comes The Kraken
Sajnos csak a legelső albumuk ami tényleg hallgatható, a Here comes the kraken névre hallgató lemez. Ezután kiadtak egy EP-t, ami tényleg nem lett az igazi, de utána beújítottak, egy olyan felállással, amin szerkesztő társam, és még sokan mások is kiakadtak. Itt szintén olvashattok róla. R.I.P. eredeti HCTK.

 


I Built The Cross
Egy keresztény deathcore zenekar, ami több figyelmet is érdemelhetne, nem egyszerű témákkal dobálznak.

 

The Broken Result
Az afrikai Broken Result sem maradhat ki a sorból. Itt szintén olvashattatok róla.

 

The Plasmarifle
A jó öreg Plasmapuska, sajnálatos módon, már nem zenélnek együtt a fiuk, de a While You Were Sleeping, The World Forever Changed In an Instant című albumuk, egy remekmű!
Kötelező darab!

 

Those Who Lie Beneath
Sajnos szintén feloszlott. De a régi Awaken albumot megint csak kötelező hallgatásra tűzöm ki.

 

 

Sleep Terror
Instrumentális zenekar, de a technikáról tőlük kell kérdezni.

 

 

Thy Art Is Murder
Bár van mostmár LP-jük, de én az EP-jüket ajánlanám mindenféleképpen. A következő szám is arról az albumról lesz.

 

Under The Scythe
A The truth inside of you albumot ajánlanám.

 

Azt hiszem el is értünk a lista végére. Remélem tetszett a kisebb technical deathcore dalcsokor. Ha valamit elfelejtettem volna kirakni, netalántán ellenvetésetek van, kérlek kommentelj!

A bejegyzés trackback címe:

https://cursedaffection.blog.hu/api/trackback/id/tr92954653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása